Färgval hus 70 tal rött

Kategorier:

- Hus

- Altan

- Puts och grundmur

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Ska måla om ett hus från 1979. Vill ha rött som vi har men funderar mellan mörk rubin och husmansröd och vilka färger vi ska ha till. Om vi ska måla vindskivorna i Annan färg än vit om färg på knutar etc. Färg på balkong

04/11/2022 19:01:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva veta vad vad ni har för färgkod på fönster och dörrar? Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta så fortsätter vi därefter:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack. Då återkommer vi. Men kan ta lite tid innan vi är förbi färgaffären:) Vi dock öppna för att måla om/byta dörrar på sikt också. Vi ska måla om nästa vår.

12/11/2022 14:09:38

Svar från kulörrådgivaren:

:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Har kollat nu och verkar vara mer åt bomull hållet Testade jotun bomull 1453. Men vi är som sagt öppna för att byta färg på dörren på sikt. Mvh Karin

06/01/2023 15:45:16

Svar:

S0502-Y

06/01/2023 15:49:13

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på en varmare röd ton tex  JOTUN 0025 Dalaröd eller  JOTUN 0042 VILDVIN. Om du vill ha en annan kulör än vitt på detaljerna så kika på  JOTUN 1016 Blek Sand eller  JOTUN 1141 Natural Beige till vindskivor, knutbrädor, foder samt balkong. Även fint att måla vindskivor och knutar i samma röda kulör som ni väljer till fasaden och måla foder och balkon i Blek Sand eller Natural Beige.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor, foder och balkong med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas ( om de ska målas ) med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Har provmålat nu men gillar husmannsröd bäst och kommer välja den. Vad föreslår du då på detaljer. Vi tycker de ovan blir lite väl beiga när vi målar upp för vår smak. Men kan tänka oss ngt åt det gråa hållet. Vad föreslår du vi ska måla under uthänget på taket på framsidan. Vitt eller en evt gråfärg där? Mvh Karin

01/05/2023 21:07:56

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

De behöver ha en del rödhet i sig för att inte upplevas grågröna mot den röda fasaden men kika även på  JOTUN 1284 Svolvär eller  JOTUN 0394 Varmgrå som har en lite mörkare och gråare ton. Om du väljer en ljusare ton som Blek Sand eller Natural Beige så hade jag målat takskägget i samma som övriga detaljer men om du väljer en av de lite mörkare gråare så hade jag målat underdelen av takskägget i samma vita kulör som era fönster. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top