Kulörråd puts och fönster

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

Hej, Vi är igång med totalrenovering. Fick jättebra tips av er sist när det gällde väggfärg och lister inomhus. Valet föll på Froströk och Lätthet på lister. Känns jättebra! :) Nu till det utvändiga. Huset är ett suterränghus från 1945. Svart tegelpannor på taket. Puts som idag är rosa. Vi önskar måla huset i en fin vit färg. Ej kritvitt men inte alltför gult heller. Har du något tips där på en behaglig vit kulör? Ytterdörr kommer vara i teak Grundmuren och runt fönster är vi inne på grått, kanske åt det mörkare hållet men öppen för förslag! Gärna tips på kulörer vi kan testa!

05/11/2022 13:47:13

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kul att det blev bra sist:) Jag hjälper er gärna igen men skulle behöva veta lite mer för att ni ska få så bra svar av mig som möjligt. Vad har ni för färgkod på fönster, om dessa ej ska målas? Återkom med detta samt gärna några fler bilder på huset så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen, Vi har nu valt att sätta in en ytterdörr i antracit, ncs 6500-n. Tänker att vi sedan kommer att måla fönster i denna färg också så att det matchar. Vad tror du kan bli en bra färg att matcha till fönsterna? Vi tänker oss nog en vit puts men inte för kritvitt. Ev ljusgrått. Sen behöver vi ju måla grunden också, hur ska man tänka här tycker du? Bifogar lite fler foton. Det har varit murgröna över nästan hela huset så det behöver vi avlägsna helt innan målning! Tack för hjälp! :)

12/12/2022 18:32:57

Svar:

En till bild här! Hade lite fler men systemet sa ifrån pga för stort format. Hoppas det ändå kan ge dig en känsla!

12/12/2022 18:41:31

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  JOTUN 1622 Reflektion eller  JOTUN 1024 Tidlös till den putsade fasaden. Fönster kan vara i  JOTUN 0394 Varmgrå eller JOTUN 12078 Comfort Grey ihop med fasad i Reflektion och JOTUN 1032 Grå Harmoni eller  JOTUN 1973 Antikgrå om fasad i Tidlös.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur du upplever kulörerna på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla putsad fasad med  JOTUN DryTech Murfärg. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för tips. Vi behöver nu beställa en altandörr och den fabriksproducerade dörren går att välja i olika RAL-nyanser. Invändigt har vi Froströk och Lätthet, om vi ska matcha dörren blir det bra att ta Ral 9016 då? Utvändigt finns det att välja på 7016 som antracit (vi har 6500-n på ytterdörren) blir kanske inte helt bra att matcha mot det? Du tipsade om antikgrå el varmgrå på fönster, de kulörer som finns att välja på är 7035 och 7042. Om vi istället ska matcha dörrens utsida med vita kulören (reflektion el tidlös) kan Ral 9010 vara ok? Så svårt, vill gärna ha proffstips!

29/01/2023 14:51:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om ni inte redan har valt kulör till dörrar, fönster och altandörr så börja med att välja kulör till fasaden. Hur upplevde du dem jag tidigare tipsade om?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen Annika, Vi har nu provmålat och fastnat för Reflektion. Hoppas den blir bra. Upplevde den som vit men inte lika kritvit som ex 0500-n. Vi har som sagt ytterdörrar i 6500-n och funderar på att även måla fönster och grund i samma för att inte blanda in för mycket färger. Kan det bli bra? Eller tycker du det skulle passa bättre med ex Varmgrå?

18/04/2023 19:02:56

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag hade målat fönster i fasad i  JOTUN 9918 Klassisk Vit om fasaden målas i  JOTUN 1622 Reflektion. Grundmuren kan vara något ljusare än dörren. Kika tex på  JOTUN 1877 Vallmofrö eller  JOTUN 1352 FORM. Måla in källarfönster i samma kulör som ni väljer till grundmuren.

Prommåla igen:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för snabbt svar! Vi ska nu sätta upp en ny altandörr. Tycker du det är snyggast att beställa den i klassisk vit och matcha fönster eller matcha mot ytterdörren i 6500-n?

20/04/2023 12:14:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Altandörr blir finast om den är i samma kulör som fönster, i resp yta. 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top