Ljus persika/peach/fersken kulör

Kategorier:

- Radhus

Hej söker en ljus persika/peach/fersken kulör som passar tillsammans med: 8252 Green Harmony + en mörkar i samma ton 1875 Sans En mer rosa kulör som 2040 Lys Granitt eller 20047 Blushing peach. Kulören får gärna var mer behaglig och "smutsig" än väldigt klar och "poppig" om ni förstår. Om ni även kan rekommendera en gul färg som kan passa bra tillsammans vore det toppen. Tanken är att använda en 2-3 basfärger + ytterligare färger som accenter eller "ton i ton". Platsen är ett stort vardagsrum och det ska vara lite lekfullt med färger som går in i varandra och inte så traditionellt. Det är ett något mörkare rum så kanske, tyvärr, något mer ljusare kulörer behövs. Bifogar inspobild. Tack på förhand

07/11/2022 19:46:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva veta vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina köksluckor och vita detaljer som fönster, dörrar och lister, för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna färgkoden i angränsande rum så hjälper jag dig vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej. Detta är i ett vardagsrum som är ganska fristående. Närmast rum i anslutning har Sans som väggfärg. Fönster, foder och lister kommer målas in i samma kulör som närmaste väggfärg.

10/11/2022 16:57:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Tack. Kika på  LADY 12120 Desert Pink,  LADY 12083 Devine,  LADY 12125 Impression eller  LADY 10290 Soft Touch

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top