Färgsättning av kök, vardagsrum, hall och sovrum

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

- Kontor

Lister/dörrar/fönster : Vit (ej bruten kulör)

Angränsande rum : ncs s 0500-n

Hej, Vi håller på att bygga till vårt befintliga hus och även ändra vissa fönster och bygga till altaner. Vi kämpar främst med färgval av kök och vardagsrum och hall på entréplan men även vårt sovrum (det stora sovrummet) och hall på övervåningen. När det gäller kök så är vi inne på att måla luckorna i samma färg som väggen men att köksön kommer att ha inslag av trä. Är inne på ljust greige i köket (se inspirationsbild) och grön-grått i vårt sovrum. Köket och matplatsen har stora fönster mot norr

21/11/2022 15:09:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1622 Reflektion,  LADY 1376 Froströk eller  LADY 1928 Sommarsnö till väggarna i kök/v-rum.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa toner så hjälper jag dig gärna vidare med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top