Matchande grön nyans till grå skiffergolv

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Egg white 0502-y Flügger

Angränsande rum : Space jotun lady supermatt

Hej, vi har ett kök med off white luckor, och grått grafitgolv. Vi letar efter en ljus grön som matchar luckor och golv utan att göra rummet mindre. Har testat tresure och antique green men tresure var för solblek och antik grön var för mörk. Finns en ljus antikgrön att bryta? Tapeten på bilden ska målas över också. Mvh Ellen

22/11/2022 12:01:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på en lite varmare grön ton tex  LADY 8302 Lagerträd

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack! Vi hade lagerträd i förra lägenheten. Jag har hittat en LÄRDAL och REFRESH sen jag skrev, vad tror du om dom? Jag gillar inte för gula toner i grönt, är rädd att lagerträd är för gul. Gillar nog när grönt drar mer åt blått eller grått men passar det med grått golv?

23/11/2022 12:16:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Lärdal och Refresh kan upplevas lite blåaktiga ihop med dina varmare vita snickerier och luckor som i sin tur kan upplevas lite smutsgula.

Kika på  LADY 8281 Pale Linden. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top