Färgförslag väggar samt lister och fönsterfoder

Kategorier:

- Vardagsrum

Jag har tänkt mig grå lister och runt fönster samt grått på mur runt kakelugn. Väggar åt det beiga hållet. Utgår ej från befintliga möbler då de kan bytas. Kommer dock ha mycket naturfärger. Rummet vetter mot söder. Har svårt att välja vilka nyanser. Vore tacksam för förslag. Jotun Lady?

22/11/2022 12:14:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Vilket härligt rum:) Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt färgkoden i angränsande rum så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för ditt svar! Jag har tänkt måla om det mesta men de vita snickerierna är S0502Y. Det finns ett angränsande rum som jag inte valt färg till än, det kan dröja ett tag, men lister där är också S0502Y. Vänliga hälsningar Gunilla Silverun

23/11/2022 13:18:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack:) Det mest harmoniska när man färgsätter i en grå och beige färgskala är att välja kulörer med ungefär samma rödhet/gulhet (kulörton). Eftersom bjälkar och golv har en rödare och varmare underton så blir det fint om även kulören på snickerier och väggarna har detta.

Kika på  LADY 10678 Space till snickerier och mur bakom kakelugn. Väggar kan vara i  LADY 1875 Sans.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top