Tips på väggfärg till mitt vardagsrum

Kategorier:

- Vardagsrum

Lister/dörrar/fönster : Vanlig vit

Angränsande rum : Macchiato 1359 från ena hållet och andra hållet är det vanlig vit färg.

Hej, Jag har idag vita kalla väggar hemma i mitt vardagsrum. Färgerna som jag i min inredning är beige, svarta och natur. Vita inslag finns också i lister, lampor, pardörrar osv. Nu vill jag ha tips på en väggfärg som passar bra in med detta. Vill gärna att väggfärgen skall lyfta fram övrig inredning och inte försvinna in i väggen.

22/11/2022 15:12:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp vilken färgkod (ncs eller Jotun) du har på dina tak, fönster, dörrar, lister och köksluckor så vore det toppen. Det påverkar vilka färger som blir fina och hur ni kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt gärna färgkod i angränsande rum och vilka färger du gillar så hjälper jag dig vidare med en färgplan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för återkoppling. På väggarna, dörrarna, taklisterna och taket är det 0500 men fönsterna och listerna samt köksluckorna är 0502-Y. Dock ska jag måla fönsterna så dom också blir 0500. Färgkoden i dom anslutande rummen är vit i köket (0500) och i hallen är det Jotuns Machiatto. Jag gillar egentligen ganska ”tråkiga” och diskreta färger som grå och begie men tror som sagt att det inte kommer göra sig så bra här. Så har varit lite i tankarna om grönt?

23/11/2022 19:37:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika gärna på grönt tex  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 8478 Pale Green,  LADY 8493 Green Tea eller  LADY 8302 Lagerträd.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top