Färgråd till kök

Kategorier:

- Kök

Hej! Vi har ett kök med begränsat ljusinsläpp, ganska mörkt. Våra köksluckor är målade med space. Nu letar jag efter en ganska ljus väggfärg. Vad kan ni rekommendera? Vi kan måla listerna också men då resten av lgh har "vita" så vill vi gärna hålla de åt det vita hållet. Tack!

22/11/2022 20:11:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt färgkod i angränsande rum så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack ser framemot er hjälp. Här kommer mer info: Alla snickerier ska målas om. Dvs förnsterkarmar och dörrar. Intilliggande rum där har snickerierna den här färgen: NCS S 1000-N (alcro) Väggarna i intilliggande rum är Jotuns space. Det är Jotuns Space som vi kommer ha på alla köksluckor i köket. Frågan är vilken väggfärg som är fin till samt vad vi ska måla kökets snickerier i. Vi kan anpassa snickerierna i köket men ser gärna en ljus nyans som lirar bra med resterandes lägenhet.

24/11/2022 12:50:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kan ni tänka er att måla om snickerier i S1000-N i angränsande rum? LADY 10678 Space har en betydligt varmare och lite rödare ton än S1000-N vilket gör att Space kan upplevas lite gulare än den egentligen är och snickerierna i S1000-N kan dra lite åt blått ihop med den varmare Space, när man ser dem samtidigt.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Vi har space i angränsade rum och är nöjda med hur det ser ut mot snickerierna. Frågan är vilken väggfärg du kan rekommendera i köket. Där har vi space på köksluckor. Vi kan måla snickerierna där och även angränsade rum om det är viktigt. Vi är intresserade av en så ljus kulör som möjligt. Men du får gärna tipsa om nån mörk också om du har nån du tänker på.

29/11/2022 13:32:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ok, Kika på  LADY 1875 Sans eller  LADY 1376 Froströk. Provmåla och se hur ni upplever dem mot snickerierna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! tack för hjälpen, men vi upplevde att sans och froströk de var lite väl lika med alla köksluckor som är målade i space. Om vi vill ha en ännu ljusare kulör vad borde vi ta då? Och hur gör vi med snickerina så de inte ser skitiga ut om vi väljer ljust?

07/12/2022 22:05:54

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika även på  LADY 0486 Silke. Provmåla och se hur den känns mot snickerier och skåp.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top