Färgval

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster : Klassisk vit

Angränsande rum : Klassisk vit

Hej! Vi är i färd med att måla om tre sovrum och vardagsrum här hemma. Vårt vardagsrum het ganska stora fönsterpartier som vetter söder. Idag har vi en beige färg som jag tycker är för gul så jag söker en mer greige färg. Jag gillar de toner som är lite varmare men det får absolut inte dra åt rosa. jag gillar rosa detaljer och vi gjorde det misstaget en annan gång och istället för en kaffelatte färg som det hette då fick vi ett rosa vardagsrum 😄 Vårt sovrum har ett fönster mot söder men utanför är en altan med tak så rummet upplevs ganska mörkt. Sambon vill helst måla vitt men jag vill ha något lite mjukare. Även här har jag haft en vision om någon form av greige färg. Vi har en säng med sänggavel i, vad jag skulle säga, ganska klassiskt sandbeige så det är ju bra om de färgerna inte krockar helt. (Saknar bild på rummet) Dottern vill ha ett rosa rum vilket jag tycker är ok men det får gärna vara en mjuk lite diskret rosa. Hon har ett mycket ljust rum med fönster åt söder och väster. (Saknar bild på rummet) Sonen vill allra helst ha ett rum i guld eller rött 🙈 Men vi har kompromissat på så vis att jag utlovat gulddetaljer istället för guldiga väggar. Hans rum har mycket fönster men dessa vätter mot öster. Jag vill gärna hitta en fin harmoni i de färger vi väljer. Jag har lite fastnat för färgen Jotuns färg Kalk i vårt sovrum och vardagsrum och funderar på färgen Friendly pink till dotterns sovrum och minty breeze eller Pale Linden till sonens rum. Men är Väldigt nyfiken på vad ni säger om dessa färger. Utifrån de förutsättningar jag angett ovan vad är er syn på färgerna? Med vänlig hälsning, Marie

23/11/2022 22:38:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen. Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna samt gärna färgkoden på köksluckor så fortsätter vi sedan med en färgplan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Här kommer planlösningen. Dottern rum är markerat med rosa, vårat sovrum med gult och sonens med grönt. Vardagsrummet är markerat med blått. De rödmarkerade väggarna ska rivas och vi ska placera köket där badrummet idag ligger och badrum där köket idag ligger. Ytan som benämns som vardagsrum som ej har en färgmarkering har idag klassisk vit färg på väggar, tak och lister. köket ska ju göras om så vi vet idag inte färgkod på luckor men det lutar mot klassiskt vita luckor eller en varmgrå alternativt beige färg.

24/11/2022 14:00:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. När man ska färgsätta en hel bostad så är det lättast att börja med de allmänna ytorna som kök/v-rum. Därefter brukar det vara lättare att hitta rätt kulör till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars. Här vore det toppen om ni redan nu har en färgkod på köksluckorna? I annat fall bortser vi från köket så länge:)

Kika på  LADY 1376 Froströk,  LADY 12182 Gentle Whisper,  LADY 20185 Friendly Pink eller  LADY 10341 Kalk till v-rum.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur ni upplevde dessa kulörer i ert ljus så fortsätter vi med övriga rum därefter.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Tyvärr vet vi inte ens köksleverantör än, det är ett projekt som vi tar oss an efter årsskiftet. Vi har landat i Kalk i vardagsrummet. Och även froströk i sovrummet. Vårt sovrum är i full färd med golvbyte så detta rum har varit lite brådis med att bestämma färg. Jag landade i Kalk i vardagsrummen då jag gärna ville ha aningens mörkare ton än Froströk som i vardagsrummet upplevdes lite för vit. Men i sovrummet blev Kalk alldeles för mörk och då istället kändes froströk bra. Gentle Wisper blev jag lite osäker på i vardagsrummet då jag upplevde att man kunde ana lite rosa i den. Och Friendly pink är på tok för rosa 😊

30/11/2022 14:35:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack.  LADY 10341 Kalk och  LADY 1376 Froströk brukar vara vackra ihop och ihop med  LADY 9918 Klassisk Vit på snickerierna.

Kika sedan på  LADY 10580 Soft Skin eller  LADY 20119 Transparent Pink till dotterns rum och  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 7555 Soft Mint eller  LADY 7163 Minty Breeze till sonens rum. Provmåla igen:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top