Färgval

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : S3000n, s0500n

Hej! Vi har köpt hus och alla snickerier är målade i s3000n (väldigt grå färg) med vita/beige/varmare vit färg. Fönsterbräda + innerfönster är målat i s0500 i samtliga rum. Trappan är målad i s2005-G90y. För att göra det enkelt för oss vore det skönt att inte behöva måla om alla snickerier så jag funderar på om det går att hitta någon fin grå färg till kökets väggar som passar till snickerierna? Beige funkar också men tänker att det skär sig? Vill iaf ha mörkare snickerier än väggfärg, behöver dock ej va stor kontrast. Funderar på att måla köksluckor i lika färg som snickerier. Vardagsrum ansluts till köket, öppet. Vi har i dagsläget gröna tapeter i vardagsrummet (de ser varmare ut än vad de är) och det är fint med grönt men gillar ej mönstrade tapeter så hade gärna haft någon matchande grönt som funkar med köket, kall grågrön. Det är bra ljusinsläpp så vill inte ha för varma färger. Målar gärna hall i samma färg som vardagsrummet, har samma tapet där som i vardagsrum i dagsläget. Skickar med bild på planlösning, hur det ser ut idag samt inspiration som jag gillar från Pinterest och instagram. Jag skulle kunna måla (frågan är om man orkar) om alla snickerier enligt trappan på nedervåningen, alt måla alla snickerier på nedervåningen enligt färgen som är på innerfönstret så tar gärna emot färgtips om jag hade målat enligt de alternativen. Fk, alla fönster på utsidan målade i grått och huset vitt så vill ha nått passande.. Tusen tack för hjälp!

24/11/2022 15:18:09

Kommentar

Bild på hur det ser ut idag samt inspiration från instagram.

24/11/2022 15:19:07

Kommentar

Vet inte om ni får alla bilder?

24/11/2022 15:20:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Ser tyvärr inte alla dina bilder. Har du möjlighet att ladda upp dem igen eller maila dem till info@jotun.se. Skriv att de ska till Kulörrådgivningen.

Angående snickerierna så är det ju finast om du målar dem på lika vis i hela bostaden. S3000-N är en gråblå ton som fungerar mindre bra ihop med varmare toner, som du även själv har noterat. Samtidigt har ni en varmare grå ton på tappan i S2005-G90Y. Om du vill ha en grå ton på snickerierna runt fönstren så det blir "lite fel".

Jag ser din inspirationsbild och här upplever jag att färgskalan går i grågrönt på väggarna? Kika på samma som på trappan till dessa detaljer i stället för S3000-N och sedan på  LADY 8395 Vit Komfort eller  LADY 8282 Vitpeppar till väggarna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top