Blå kulör som passar till kalk

Kategorier:

- Sovrum

- Kök

Angränsande rum : Kalk

Hej! Har du några tips på ljus blå kulör som passar ihop med kalk?

19/01/2023 21:05:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack! Vi har inte målat listerna men jag tror att de har kulören klassisk vit eller motsvarande. I alla fall en kallare gråaktig nyans och inte eggvit. En ommålning av listerna kan också bli aktuellt om det behövs. Taket är kritvitt.

26/01/2023 10:53:10

Svar:

Vill tillägga att även gråaktiga blåa kulörer eller blågröna kulörer kan vara intressanta om du vill ge fler tips. Vill dock hålla mig till en ganska ljus färgskala. Vi kommer även att bygga en platsbyggd garderob till ena sovrumsväggen och tanken är att ha luckorna i samma kulör som väggarna.

26/01/2023 10:57:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Dina vita detaljer som tak, fönster, dörrar och lister utgör tillsammans en ganska stor yta och kommer därför att på verka vad som blir snyggt på väggarna. Toppen om du vill kolla upp detta samt även färgkoden på köksluckor och vilka ytor du ska måla, så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack! Vi har inte målat listerna sovrummet själva men jag tror att de har kulören klassisk vit eller motsvarande. I alla fall en kallare gråaktig nyans och inte eggvit. En ommålning av listerna kan också bli aktuellt om det behövs så färger måste inte nödvändigtvis utgå ifrån dem. Taket är kritvitt. Köket ska renoveras snart men vi har inte bestämt färgen på luckorna ännu.

27/01/2023 15:41:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 5452 Nordic Breeze,  LADY 5081 Fabrik eller  LADY 4017 Pilasterblå.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, snickerier, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svaret! Själv hade jag kollat på ”regnsky” och ”ängsviol” innan, tror du att något av dessa skulle fungera?

03/02/2023 13:51:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 4177 Ängsviol och  LADY 4627 Regnsky är lite för lila i tonen vilket blir mindre bra ihop med Kalk. Vill du ha ljusare blå så kika i stället på  LADY 5028 Stratus eller  LADY 5167 Frihet. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top