Kulör sovrum

Kategorier:

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster : NCS0502-Y

Angränsande rum : Ljus Antikgrå

Hej! Ska färgsätta 3 sovrum. Hallen utanför är målad med Ljus Antikgrå och vill att det ska bli en snygg och varm övergång från den. Snickerier i samtliga rum är i 0502-Y. I sovrum 1 önskas någon fin lila kulör. I sovrum 2 önskas en grön kulör. I sovrum 3 är vi inne på grönt, blått eller greige/grå. Vill dock att det ska vara en varm känsla och är rädd att blått kan kännas för kallt. I detta sovrum har vi en säng med stor gavel i textil som är ljust vitbeige. Tillverkaren själv benämner tyget som ”äggskal”. Hälsningar Linda

01/02/2023 09:48:23

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika på  LADY 3377 Slate Lavender,  LADY 8565 Hope och  LADY 1032 Grå Harmoni.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Har provmålat med Slate Lavender och tyckte det blev lite för mörk tyvärr. Finns det något bra alternativ på ljusare lila som matchar övriga kulörer (snickerier i stockholmsvit, hall utanför i Ljus Antikgrå)?

05/03/2023 19:34:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Eftersom ni har en varmare vit ton på era vita detaljer kan det upplevas lite "fel" med en ljusare lila. Dina vita detaljer kan ihop med en sådan upplevas lite gulare än de egentligen är. Men, provmåla gärna  LADY 20186 Lavender Touch som är en ljusare variant av  LADY 3377 Slate Lavender och se hur du upplever det.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top