Kulörråsgivning

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : S 0502-y

Angränsande rum : Kalk

Hej, Vi har precis målat väggarna u vårt kök i ert kulör KALK. Nu är vi sugna på att måla köksluckorna i en vit eller bruten vit kulör och skulle behöva hjälp med vilken. Vi har snickerier i s 0502-y Jag skulle vilja ha en vit kulör som gärna är bruten en aning i antingen grå eller beige. Vad har ni för förslag då? Bänkskiva i ek. Vitvaror i vitt. Golv i (tyvärr) lite gulnad ek (men kommer troligen bytas framöcer. Med vänlig hälsning, Elin

01/02/2023 10:52:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Hur upplever du att Kalk blev mot dina varmare vita detaljer?  LADY 10341 Kalk drar ofta mot grårosa ihop med varmare vita. Läs gärna mitt tidigare svar om detta:)

Om du tycker att det fungerar så kika på  LADY 1875 Sans eller  LADY 1376 Froströk till luckorna. Froströk är fin ihop med Kalk men blir precis som Kalk bättre ihop med vitare vita detaljer. Men, om Kalk fungerar så kan kanske även Froströk fungera. Sans blir bättre ihop med varmare vita detaljer men kan eventuellt även fungera med Kalk.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, tack! Jag upplever att kalk funkar bra mot våra vita detaljer. Och tycker Froströk verkar funka. Men bara nyfiken - Om man skulle gå ett snäpp mörkare än kalk på luckorna. Vad har du att rekommendera då?

28/04/2023 08:00:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika i så fall på  LADY 0394 Varmgrå. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top