Kulörer barnrum

Kategorier:

- Barnrum

Hej, Vill ha hjälp med kulörer till ett barnrum för två små barn som vi ska inreda. Det ska upplevas lekfullt och inspirerande men ändå harmoniskt. Mycket färg men inte skrikigt! Det är ett ett rum med snedtak som har träpanel. Skulle vilja använda komplementkulörerna grönt och rosa/rött med nån accent. Tänker att kulörerna ska användas för att avskilja olika delar/ funktioner av rummet. Initialt har tanken varit att ha ett vitt snedtak och tak men tar gärna emot förslag. Allt förutom bjälkar och golv kommer att målas om.

01/02/2023 12:25:32

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Vilket fint rum:) Eftersom det är ett ganska avlångt rum så kan det vara läckert och lekfullt att dela rummet i "två delar" genom att måla ena halvan i en kulör och den andra halvan i en annan. Kika tex på  LADY 8281 Pale Linden i den bortre sovdelen och  LADY 12083 Devine eller  LADY 2782 Deco Pink i den första delen vid dörren. Allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och lister målas i  LADY 1624 Lätthet. Jag hade även målat takbjälkarna i  LADY 1624 Lätthet.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Stort tack för ditt svar! Många bra idéer att ta ställning till. Vad tycker du om snedtaket? Hur kan man tänka där? Bör det vara vitt eller kan man tänka in att även det målas i en kulör annan än vit? Vänlig hälsning, Tina

06/02/2023 11:58:03

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ett alternativ är att måla enligt mitt tidigare förslag, alltså vitt, även bjälkarna. Alternativt kan du måla in snedtaken i respektive väggkulör. Fortsätt i så fall bara med färgbytet upp på taket. För att få en känsla för hur det kan upplevas med kulörta tak är det bra att provmåla enligt mitt tidigare tips och sätta upp de stora färgproven försiktigt i taket.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Kanon, tack igen för alla tips! Vänlig hälsning, Tina

07/02/2023 13:42:47

Svar från kulörrådgivaren:

Bara roligt att hjälpa dig:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top