Jag önskar hjälp med färgval till ett nybyggt hus

Kategorier:

- Övrigt

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Hej! Jag har byggt ett hus på en skogstomt. Det är helt anpassat efter naturen och byggt i tre huskroppar från marknivå upp på ett berg. När man tittar ut ser man tallar och mossiga berg. Huset är målat i en lasyr Som smälter in mycket bra på den skogsiga tomten. Det blir ganska skuggigt inne i huset eftersom det är en skogstomt. Snart dags för målaren att börja sitt jobb. De vita detaljer som finns i huset , fönster och innerdörrar och spottar/ljusramper är i ncs s 0502-y. Jag ska ha köksluckor Havstorp S 3005-y20r. Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, man ser även in till andra rum och hall. Jag behöver verkligen din hjälp och kan inte beskriva hur tacksam jag är om du vill titta på detta lite. Jag vill att det ska vara väldigt ljust i hela huset. Skulle kunna tänka mig vitt i alla rum men kan även tänka mig en beige ton i köket om du tror att det är snyggare till luckan. Blir det ens bra att måla vitt ihop med den luckan? Samtidigt vill jag att det ska smälta ihop fint. Bör jag måla vardagsrummet och angränsande rum i samma beiga ton, eller ska jag köra på vitt? Vill gärna ha din åsikter! Det blir ljust ask golv i hela huset utom hall, där blir det normalhyvlad kalksten som är ljus gråbeige, ligger även runt kaminen som står i vardagsrummet. Handtag till köksluckor i Norrgavel i ljust trä samt GAD ljusa trähyllor i köket, platsbyggt vitrinskåp i vardagsrum i ljust trä, likadana fönsterbrädor. Bänkskiva kompositsten coral clay matt eller Fusion taupe. Ingenting är blankt. Vill ha ett matt fint intryck även på det målade. Vita släta tak vill jag ha. Varmt tack för hjälp! Lisa

06/03/2023 09:35:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men har du möjligtvis en planlösning att ladda upp så att jag ser hur de olika rummen hänger ihop. Den behöver inte vara så avancerad:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Jag har tagit lite bilder från övre planet där kök vardagsrum och entré samt två sovrum ligger och även ritningen skickar jag med. Fönsterbrädor, halvtrappa mellan huskropparna, platsbyggd skåp i vardagsrum, hylla i kök och lite mera detaljer vid dörrar ska vara vitlaserat trä och inte ”ljust trä” som jag skrev i första meddelandet till dig, detta är inte målat ännu utan väntar in vilken färgkod du tror på. Har ingen färgkod på ask-golvet som också ser ut att vara lite vitlaserat, vill du ha det? Mvh Lisa

17/03/2023 06:34:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Tack. Jag hade målat samma kulör i kök/v-rum/hall. Kika tex på  LADY 10678 Space,  LADY 1931 Kokos eller  LADY 1875 Sans.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa toner så fortsätter vi med övriga rum därefter.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, snickerier, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack snälla! Jag ska provmåla och återkomma. Tror du det skulle vara lika snyggt med vita väggar som matchar det andra vita(dörrar, fönster och det vitlaserade) vilken vit ska jag provmåla med Isf? Ska tak vara vita, och ska det vara samma vit? Vh Lisa

21/03/2023 19:12:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Angående de vita detaljerna så blir det finast om man målar allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och lister i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så blir upplevs tex en varmare vit ton gulare än den egentligen är ihop med kritvitt som kan få ett blå-stick ihop med varmare vita kulörer.

Om dina vita detaljer som fönster och dörrar är i S0502-Y så måla taken i  LADY 1001 Eggvit om taken ska vara vita. Den är aningens ljusare än S0502-Y men ändå en varmare vit ton. Annars superläckert att måla taken i samma kulör som väggarna.

Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, jag har bestämt mig för att alla rum ska vara vita. Nu är frågan vilken vit. Dörrar och fönster är fortsatt s0502-y. Vilken vit hade du valt på väggar respektive tak? Målaren vill gärna ta en vitare nyans i tak men vill höra din åsikt. Vh lisa

03/04/2023 12:24:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Måla allt som ska vara vitt i samma kulör. Läs gärna mitt tidigare svar om detta. Om dina fönster och dörrar kommer vara i S0502-Y så måla väggar och övriga vita detaljer i  LADY 1453 Bomull. Taken kan målas i  LADY 1001 Eggvit som är aningens vitare än Bomull men ändå en varmare vit ton. Provmåla.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen tack! Ska provmåla!

04/04/2023 17:10:26

Svar från kulörrådgivaren:

:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top