Ny kulör på fritidshuset

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

Hej, Stuga på Tjörn, Västkusten, den har alltid haft brun lasyr, men nu vill vi byta kulör och gärna gå över till Demidekk. Så vi vill ha råd om både kulör och färg. Närmast tror vi på någon ljusgrå/mörkgrå/svartgrå kulör med vita fönster och fönsterfoder och ljus grundmur, eller ska den gå i samma ton? Rådvill.. Vi är öppna för andra förslag också, det finns ju mycket som är fint! Takteglet är rött och det finns mycket skiffer och berg runt huset samt en del växtlighet, buskar, gräsmatta osv. Tacksam för råd!

07/03/2023 08:23:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  JOTUN 1016 Blek Sand,  JOTUN 1141 Natural Beige eller  JOTUN 1939 Sandbeige till träfasaden. Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulöerna upplevs på olika sidor om huset. Eventuellt behöver du måla om öppna spisen på altanen. Återkom i så fall.

För bästa råd om vilken produkt som passar underlaget, måste jag hänvisa dig till vår tekniska support. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för förslag! Kan jag få förslag i grå-skala också? Vi har ett par hus i grannskapet som har beige fasad och rött tegeltak, och de har inte lyckats så väl i sina nyansval utan det ser konstigt ut, så vi vill inte bli jämförda där. Så gärna grått, eller annat, men inte beige eller sand. Tack på förhand :)

09/03/2023 14:33:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

En gråare ton kan få ett grön-stick ihop med den röda tegelfasaden. Men, om ni ändå vill ha en gråare ton så kika på JOTUN 1378 Kontur och  JOTUN 0394 Varmgrå. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Vi kommer nog välja naturligt svart till huset, med vitt runt fönster osv. Vilken kulör rekommenderar ni till grunden som kan bli fint till?

14/04/2023 12:01:19

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Om ni vill ha en mörkare kulör så blir det finast med en varmare mörk ton tex  JOTUN 0734 Brunsvart.  JOTUN 9938 Naturligt Svart blir för skarpt. Provmåla igen. Vad har ni för färgkod på fönster, dörrar och foder?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack, Färgkoden på fönster och fönsterfoder har jag för mig är er standard vit. Har dessvärre inte kvar någon burk att kolla på. Vad kan passa bra till grunden tro?

17/04/2023 11:12:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Du behöver även till grundmuren en rödare underton. Om du målar träfasaden i Brunsvart eller Naturligt Svart så kika på  JOTUN 11130 Shade till grundmuren. Provmåla även dessa på skivor som du kan flytta runt. Måla sedan grundmuren med  JOTUN DryTech Murfärg.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top