Färgsättning av hall och trappräcken/avskiljare

Kategorier:

- Radhus

Hej! Vi håller på att färgsätta ett radhus, i två plan med inredd vind från 1976. På bottenplan kommer vardagsrum, hall och kök målas i SOMMARSNÖ med tak och snickerier i S 0500-N. Köket kommer renoveras så småningom så hänsyn behöver ej tas till det i dagsläget. Fråga 1: Färgsättning av hall I anslutning till vardagsrummet finns en liten hall med planerad inbyggd garderob på ena sidan och en helkroppsspegel på andra sidan. Detta rum är relativt avskiljt från övriga rum och det vore därför kul att färgsätta det (garderobsdörrar, toalettdör och väggar) i en kulör som tar för sig och sticker ut. Vi är inne på en rosa färg ex NCS S 2030-Y80R men vi kan också tänka oss en rosa kulör som går mer åt lila. Något förslag? Fråga 2: Färgsättning av räcken Trappan som går upp till vån 2 är i dagsläget i lackad furu. Trappan har vita räcken i S0502-Y som också återfinns i räcken som fungerar som avskiljare mellan ytterhall och kök. Vi planerar att platsbygga en garderob/hallmöbel i ytterhallen som kommer målas i en beige kulör ex SOOTHING BEIGE. Vi tycker att det ser tråkigt ut med vita räcken men frågan är om vi skall måla dem i SOMMARSNÖ, SOOTHING BEIGE eller någon helt annan kulör? Det lär dröja innan vi ev gör något åt den lackerade furutrappan så det vore bra med en kulör som funkar ihop med den. Från ytterhallen kommer man kunna skymta COLLECTED BLUE som vi planerar att måla hallen på vån 2 i.

07/03/2023 11:03:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på LADY 553 Ascott till garderober i hallen.  LADY 12075 Soothing Beige blir för varm i tonen mot  LADY 1928 Sommarsnö. Fint med en rosa ton i den inre lilla hallen. Kika på  LADY 20047 Blushing Peach eller  LADY 2040 Ljus Granit.

Måla gärna in räcke plus spalje i trappan i  LADY 1928 Sommarsnö. Fint med  LADY 5530 Collected Blue i övre hall. 

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top