Grön fönsterfärg

Kategorier:

- Hus

Hej! Vi bor i ett putsat40-talshus med vit (ganska gulaktig) fasad. Vill nu måla om de vita originalfönstren till gröna, som de enligt tidigare ägare har varit. Vi tror att färgen varit NCS 5020-G30Y så nu undrar jag vilken av era färger som kommer närmast den och vilka NCS-koder de motsvarar? Passar också på att fråga om det gulaktiga i fasaden kommer förstärka det gula i den gröna nyansen eller om de snarare tar ut varandra?

07/03/2023 14:04:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har en bild på ditt hus att ladda upp så vore det toppen? Återkom med detta så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Dörrar och garageport ska målas i samma färg som fönstren

09/03/2023 20:08:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Jag hade valt en något ljusare och varmare grön ton till fönster, dörrar och garageport för att det ska fungera med en varmare vit fasad. Kika på JOTUN 7053 Lärdal eller JOTUN 8426 Dewy Green.

Provmål och betrakta på lite avstånd. Måla fönster och dörrar med  DEMIDEKK Infinity Details. Hör gärna med vår Tekniska support vilken produkt som lämpar sig bäst på garageporten. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top