Val av väggfärg

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Vita lister och dörrar. Svarta fönster med spröjs.

Hej! Vi håller på att bygga hus och det har blivit dags att välja väggfärg :) Köket är från Marbodal färgen Sand vilket motsvarar juton Blek sand vad jag förstått. Kök och matplats är sammanhängande och sedan kommer hallen på vänster sida och på höger sida av köket kommer vardagsrummet. Vi funderar nu på ifall vi ska ha samma nyans på väggarna som köksluckorna i kök och matplats och hall för att sedan bryta av med en ljusare nyans (kanske Jotun kokos) i vardagsrum och allrum. Eller passar det bra om vi väljer exempelvis Juton Kokos i alla öppna ytor som kök, matplats, vardagsrum och hall? Då är frågan hur Kokos passar med köksluckorna? Så frågan är om vi ska välja samma nyans i alla öppna ytor eller bryta av med olika nyanser mellan de olika ytorna? Undrar även vilken vit takfärg som skulle passa till dessa? Hoppas ni kan hjälpa oss i valet 😊 Ps. Uppskattar om ni kan markera i planlösningsbilden vilka kulörer vi bör använda i vilken yta. Vänligen Dana

13/03/2023 21:52:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Planlösning har jag ju redan fått:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Dörrar och golvsocklar är S 0502-y Fönstren är svarta. Vänligen Dana

14/03/2023 23:22:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 10678 Space,  LADY 1931 Kokos och  LADY 1875 Sans. Alla dessa brukar vara fin ihop med  LADY 1016 Blek Sand. Här skulle du kunna måla väggar i kök i samma som luckorna eller i Space och v-rum i Sans eller  LADY 1931 Kokos. Alternativt målar du en av dessa i både kök/v-rum. Prova dig fram.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer mot luckorna i ert ljus så fortsätter vi sedan med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top