Färgval stor hall

Kategorier:

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Vita

Hej, Ska måla samtliga väggar utom en i en ganska stor hall. Vi ska tapetsera en vägg med boråstapeter 3295 blomsterfröjd. Vill hitta en varm ljus beige färg som matchar tapeten, se bild. Vill inte att den upplevs som mörk. Vill inte att den drar mot grått. Tapeten kommer löpa upp i trappan. Även målade väggar kommer gå upp på övervåningen. Tacksam för hjälp.

13/03/2023 22:22:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Okej tycker att det vita är mest lik S0500-N Färgkod på vägg i angränsande rum är 0403-Y20R Mvh Maria Rågfeldt

14/03/2023 20:48:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 1275 Mild,  LADY 1376 Froströk eller  JOTUN 1016 Blek Sand.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top