Beige färg som inte blir grön i motljus

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Beckers antik vit på lister- mer grå än gul. Tak är 0500 tror jag.

Angränsande rum : Jotun letthet

Hejsan! Jag har i mitt kök insatt 2021 marbodals färg sand. Tror det är er blek sand. Ncs 2005 y20 r På den sidan som har ljus från öst är färgen så fin. På den sidan som sitter på södra delen av huset och skulle haft ljus från norr (finns inte så mkt ljus där) ser färgen fruktansvärd ut. Den är fult giftgrön. Jag måste måla om. Ska jag släppa beiga färger för att de inte fixar så lite ljus el har ni förslag på en beige färg som klarar detta och ser beige ut? Annars har jag tänkt frångå beige helt och har provat gul antik på provluckor. Den är enormt fin och verkar inte påverkad av sämre ljus. Bör jag för att slippa påverkan välja mer färg eller vitt och inte röra mig i skala ncs 2? Den verkar ta åt sig av annat och skifta. Väggarna har jag målade i Jotun letthet och bänkskivan är mjukt gråbrun sten.

14/03/2023 12:38:48

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Neutrala toner som grått och beige är superkänsliga för ljus, även om alla kulörer påverkas av ljus. Det kan vara en bra ide att att ta i lite och välja en mer kulört ton. Fint med gula luckor. Kika på  LADY 1392 Gul Antik,  LADY 1909 Kalkocker eller  LADY 1303 Observe

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top