Färgsättning till fasad

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

Dörrar/fönster/garageport :

Hej! I vår ska vi bl.a. byta vår eternitfasad till stående träpanel med solbänk längst ner. Tanken är att måla foder och knutar i samma färg som fasaden. Vi skulle önska att fasaden blir mörk krämvit, utan att gå mot för gul/röd, och dörrar i mörkare beige/grön. Eventuellt vill vi även måla fönstren i den mörkare färgen längre fram, just nu är de målade i eggvit. Bifogar en bild på en kulörkombination vi gillar men som kanske är något för röd. Vi behöver även tips på en kulör till muren på husets utbyggnader. Tack på förhand, Jessica

17/03/2023 07:57:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1376 Froströk eller  JOTUN 0182 Pärlgrå. Dessa toner kan upplevas aningens rödare ihop med fönster i  JOTUN 1001 Eggvit men det blir ändå åt det hållet som bilden visar. Kika även på JOTUN 1574 Kalksten. Provmåla på stora skivor som ni kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Återkom med hur ni upplevde kulörerna så fortsätter vi sedan med fönster, dörrar och grundmur.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top