Färg till fönster och balkong/altandörrar samt färg till fönsterfoder/husknutar och ytterdörr/

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

- Övrigt

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Huset är målat i Jotun antikvit 0343. Vi målade utomhusförtådets detaljer i jotun 1283 ljusgrå umbra för att testa, men vi tycker att det blir en för liten kontrast. Just nu är våra knutar och foder i en mörkgrön färg (vet ej vilken färgkod). Den är någonstans mellan er herrgårdsgröna och grön umbra. Våra fönster ät vita. Vi ska måla om fönster i vår och allt det mörkgröna nästa år är planen. Vi skall även måla om ytterdörr och grundmur. Ytterdörren är idag röd och grundmuren ljusgrå.

18/03/2023 11:45:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Om ni behåller fasaden i  JOTUN 0343 Antikkvit och förrådet i JOTUN 1283 Ljus Grå Umbra så kika på  JOTUN 1624 Lätthet till detaljerna och 1283 Ljus Grå Umbra till fönster och dörrar. Alternativt kan fönster och dörrar vara i  JOTUN 0152 Staverngul,  JOTUN 10168 Muted Yellow, JOTUN 8426 Dewy Green eller JOTUN 8413 Herrgårdsgrön. Jag tycker även att det kan vara fint med Ljus Grå Umbra i stället för Lätthet på detaljerna.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top