Svart hus men utan vita knutar?

Kategorier:

- Hus

Hej! Jag har alltid drömt om att bo i ett svart hus så nu diskuterar vi om det är dags att byta färg på vårt röda hus i samband med att en del av fasaden ska renoveras. Jag har dock problem med vita knutar, det blir så skarpa kontraster. Huset har varit mörkbrunt tidigare så vi har några bilder på just hur skarpa kontrasterna blir. Vi vill att huset ska sjunka in mer i skogen runt omkring. Vad har du för råd där? Vad kan man tänka på när man vill ha mindre kontraster på ett svart hus? Vad ska man mer tänka på när det gäller färgval på ett hus som vårt?

19/03/2023 18:22:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men här behöver jag veta om ni även kommer måla fönster och dörrar? Om inte, vad har dessa för färgkod idag?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Ja, i det fall vi väljer att måla om blir det till att byta färg även på fönster och dörrar. Även stuprör ska såklart bytas.

22/03/2023 17:33:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack:) Om du vill ha ett svart hus så kika på  JOTUN 9938 Naturligt Svart till fasaden och välj en ljusare gråbeige ton till detaljer tex  JOTUN 1069 Villagrå eller  JOTUN 1016 Blek Sand. Det blir mjukare. Måla fönster i  JOTUN 1105 Villavit och dörr i JOTUN 1223 Höststämning.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla träpanel, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top