Färgsätta vårt sutterränghus

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

- Övrigt

Vi har svårt att välja färg på vårt sutterränghus; fasad, fönster, foder och grund. Taket är svart och kommer nog att förbli svart. Huset ligger i en södesluttning med skog bakom sig. Vi gillar klassisk stil, men huset är utbyggt på 90-talet vilket gör att det ser lite oproportionerligt ut. Från parkeringen ser det ut som ett ”vanligt” 80-tals enplanshus.

2023-03-21 11:49:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Tack för bilder. Vad gillar ni för färger, grå, beige, mörka, ljusa, gröna, gula..?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Öppna för förslag, viktigaste att det ska se ut som en helhet, och passa i omgivningen. Jag skulle t ex inte välja gult till det här huset, men gillar klassiska gula hus… Tidigare var det här huset rött (träfasaden), men vi ville att det skulle se mer enhetligt ut än halva vitt/rött… Tycker INTE om våra svarta fönster.

23/03/2023 10:51:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Jag tycker att huset skulle vara fint helt vitt, tex i  JOTUN 1105 Villavit eller  LADY 1001 Eggvit. Måla träfasad, fönster i träfasad, balkonräcke, vindskivor i samma vita ton. Den putsade fasaden och fönster i denna kan vara fin i en något mörkare ton tex  JOTUN 1024 Tidlös om övre plan målas i  JOTUN 1001 Eggvit. Om övre plan målas i  JOTUN 1105 Villavit så kika på  JOTUN 1376 Froströk till den putsade delen och fönster i denna. Ytterdörrar målas i  JOTUN 0745 Grön Umbra, JOTUN 8413 Herrgårdsgrön eller  JOTUN 1434 Labrador.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och träfoder med  DEMIDEKK Infinity. Pustfasad målas med  JOTUN DryTech Murfärg. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top