Ska måla om köket och behöver hjälp med väggfärg

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : lister och fönster är vita och ytterdörren är grön (bor i bostadsrättslägenhet så det är som det är, det behöver du inte ta hänsyn till).

Angränsande rum : finns inga anslutande rum, tänker måla om hela våningsplanet.

Jag ska måla om kök/hall och vardagsrum. De sitter rätt mycket ihop så jag vill ha samma färg i samtliga rum. Behöver dock ta hänsyn till en bänkskiva som jag har i köket både på diskbänk och som skiva på sidoskåp. Skivan är VIRRVARR ANTRACIT/SVART. Jag skulle vilja ha någon varm grå ton men jag vet inte vad som skulle fungera.

22/03/2023 18:04:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Färger upplevs olika i olika ljus men även olika beroende på vilka andra kulörer du ser samtidigt. Dina vita detaljer och köksluckorna utgör en ganska stor yta som du kommer att se samtidigt som du ser väggkulören. Därför kan det vara bra att utgå i från färgkoden på dessa detaljer.

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på köksluckorna och på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top