Vad ska vi välja för kulörer till våra köksväggar

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Typ Stockholms vit

Angränsande rum : Samma

Vi kommer att ha en köksuppdatering i slutet av mars. Nya köksluckorna är dövad ask och vi har valt Jotun 20185 Friendly pink till färgsättning. Svarta beslag och svart kran. Vit kakel, smal och ngt grov i kanterna. Motsatta väggen har vi tänkt som fondvägg men övriga vägpartier etc i ngn passande ljus färg. Men vi behöver råd till fondväggen möjliga kulörer. På den väggen kommer vi att ha en stringhylla (teak med bruna gavlar). Förövrigt en svart kyl/frys och svart ugn i midjehöjd ( skåpsektion bredvid) och ytterligare en sektion bredvid kommer vi att ha en svart vinkyl på golvhöjd. Alla luckor i den ovannämnda kulören. Vi skulle vara ytterst tacksamma för förslag. Jag har tittat lite pingst som heter Pale Linden och Lagerträd

23/03/2023 09:45:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

 LADY 20185 Friendly Pink blir oftast bäst ihop med kritvita vita snickerier. Ihop med Stockholmsvita (varmvit) detaljer kan den ibland upplevas lite kallare än den är.

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt färgkod i angränsande rum så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top