Köksluckor och vägg

Kategorier:

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Ej valt

Angränsande rum : Silke

Hej! Jag har tre rum som som ligger angränsande till varandra. Från ett av dem ser man alltid de andra två. Det är vardagsrum, kök och en inre hall/kontor. Jag har tänkt ha Silke som väggfärg i vardagsrummet och köket, men är öppen till förslag. Men till hallen vill jag ha en annan nyans, fortfarande ljus, men som bryter av till Silke. Köksluckorna undrar jag också vilken nyans jag ska välja. Det är ett funkiskök med sneda väggskåp och luckor som man skjuter åt sidan. Gärna nån beige som går åt det gröna hållet. Jag bifogade ett par inspirationsbilder. Till sist behöver jag välja en vit färg till dörr- och golvlister som matchar de övriga tre nyanserna. Tack!

23/03/2023 14:25:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Det jag har i vitt är fönstren och de är i S0502-Y. Alla lister och övriga snickerier ska målas om. Tack!

27/03/2023 07:52:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack. Angående de vita detaljerna så blir det finast om man målar allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och lister i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så blir upplevs tex en varmare vit ton gulare än den egentligen är ihop med kritvitt som kan få ett blå-stick ihop med varmare vita kulörer. Om du har fönster i S0502-Y så måla övriga vita detaljer i  LADY 1453 Bomull. Taket kan målas i  LADY 1001 Eggvit som är något vitare men ändå en varmare vit ton.

Kika sedan på  LADY 1875 Sans till väggar i kök/v-rum och  LADY 10678 Space eller  LADY 1016 Blek Sand till luckorna. Hallen kan vara i  LADY 12083 Devine och sovrummet i  LADY 1931 Kokos.

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus.

För matta och vackra väggar väljer du LADY Pure Color, nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, snickerier, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i fyra olika glansgrader, Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top