Färg vardagsrum

Kategorier:

- Vardagsrum

Vi har målat med skandinavisk ljus och kokos. Vi tycker skandinavisk ljus är väldigt varm och att den blir lite väl rosa, vi vill ha en kallare mer dämpad färg (då vi har ljusare inredning, så det ej skär sig). Kokos tycker vi är på gränsen grå men annars gillar vi att den är neutral. Vi gillar något mellan ting av de färgerna, vad skulle ni rekommendera? tankar vi har är sans, vitt te och froströk.

24/05/2023 08:29:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Alla kulörer upplevs olika i olika ljus och olika beroende på vilka andra kulörer du ser samtidigt. Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på köksluckor och på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Vi tänkte börja i vardagsrummet med att måla om och har inte bestämt oss för resten av lägenheten, Idag är allt (tak och väggar) målat med VÄGGFÄRG BECKERS LIVING MATT ANTIKVIT fönstrerna är helt vita samt lister. Vi tänkte behålla taket i den antikvita värgen och listerna i den vita färgen. Här kommer även lite bilder på rummet.

24/05/2023 15:15:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita.

Vilken färgkod (ncs) har du på köksluckor och på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier, om inte alla dessa detaljer ska målas om. Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top