Färg på väggar i badrummet

Kategorier:

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : Kommod : Ncs S3502-Y

Angränsande rum : Sovrum S. 1502-Y

Behöver hjälp med att hitta rätt kulör till väggarna i badrummet som passar till kaklet och inredningen. Jag har tittat på : Jotun Kalk och färgen S. 1002-Y ( tidlös) . Jag vill helst inte gå åt för kallt/ gråa hållet utan mer åt det varma hållet, greiga . Men ändå så det blir klassiskt och jordnära toner. 1002-Y (tidlös) upplevdes grönare till kommoden.

24/05/2023 12:50:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag tror att det är den något varmare tonen i kaklet som gör att grå toner som tex  LADY 1024 Tidlös kan dra mot grågrönt.

Det mest harmoniska när man färgsätter i en grå och beige färgskala är att välja kulörer med ungefär samma rödhet/gulhet (kulörton). När du blandar olika grå/beige kulörer som här i badrummet så syns tyvärr skillnaden tydligare. Här behöver du kompromissa lite. Om du väljer en något varmare grå ton som matchar med golvet så kan det hända att du upplever kommoden som lite grågrön. Väljer du i stället en kulör som matchar med kommoden och alltså är gråare så får du effekten att väggkulören upplevs grågrön, som tex med Tidlös. 

Vad har du för färgkod på dina vita detaljer som fönster och dörrar? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej. Tack snälla för ditt svar. Hellre att väggfärg matchar med kaklet för att få till en varmare ton och det gör då inget att kommoden upplevs grönare. Jag har kollat upp och dörrar och fönster har färgkod: s0500-N. Tacksam för fortsatt hjälp. Vänligen Josefin Hurtig

26/05/2023 23:49:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 1376 Froströk,  LADY 1928 Sommarsnö eller  LADY 0486 Silke

Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i rummen och se hur färgerna blir på olika ställen, i olika ljus, lampljus och dagsljus. Väggar och tak i badrum målas med  LADY Aqua som är en del av Jotuns våtrumssystem.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top