Råd ang vad som kan passa ihop

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Angränsande rum : Just nu klassiskt vit men planerar att måla om allt.

Hej, vi har ett kök med luckor målade i kulör som är närmast er blek sand. Vi vill nu måla om våra väggar på hela nedervåningen där det är öppen planlösning och funderar på silke jag hoppas att den inte ska kännas för mesig, men upplever kokos för varm och space lite för mörk (gillar egentligen tidlös eller Sommarsnö med den lite mer grå nyansen i dessa men passar ju inte med Blek sand). Vi har innerdörrar motsvarande bomull. Har tänkt att måla golvlister och dörr”listen” i samma färg som väggen och är nu lite osäker på hur silke gör sig med just bomull? Funderar även på att fortsätta med silke uppför trappan, och evt får jag spatt och målar om barnens rum också. Lillasyster vill nog gärna ha någon som liknar devine eller senses, medan storebror egentligen önskar något grått, vad tro du hade varit bra där? Ekgolv och stora fönster både i norrläge och sydväst. (Leker även lite med tanken att måla om köket i washed linen för att kunna matcha med tidlös och varmgrå. Men tror det blir lite för stort projekt men den kombinationen hade kanske passat bättre med bomull?) Vh Tina Nilsson

24/05/2023 19:06:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Om ni har fönster, dörrar och lister i  LADY 1453 Bomull så kika på  LADY 1875 Sans eller  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus till väggarna.  LADY 0486 Silke blir bäst ihop med mer kritvita vita detaljer.  LADY 1928 Sommarsnö blir för kall mot köksluckor i  LADY 1016 Blek Sand.

 LADY 1024 Tidlös,  LADY 10679 Washed Linen och  LADY 0394 Varmgrå brukar vara en fin kombination om man har snickerier i  LADY 1453 Bomull.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top