Färgval till lägenhet som totalrenoveras

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Dörrar S-0502-Y

Hej! Vi håller på att totalrenovera en lägenhet och behöver hjälp med färgsättningen av lägenheten. Vi har beställt ett kök i NCS S 4005-Y5OR med en ljus beige något melerad bänkskiva i laminat. Vitvarorna i köket kommer vara borstat stål i svart. Lägenheten kommer ej ha taklister. Vi undrar nu vad vi ska välja för kulörer i lägenheten. Tanken är att vi ska ha samma färg i hall, vardagsrum och kök då dessa rum är relativt öppna mot varandra. Och sedan har vi tänkt en och samma kulör i de två sovrummen. Gärna en mörkare kulör i sovrummen. Kulör mässigt tänker vi något inom beige. Innerdörrarna vi beställt är S-0502-Y. Vi undrar även vad vi borde ha för kulör på golvlister, lister runt dörrarna samt taken? Vi har varit lite inne på att måla golvlister samt dörr lister i vägg färgen kan man göra de även om dörren är vit? I ena sovrummet kommer vi troligen ha garderober som är i S 3005-Y20R, vilket gör att väggfärgen i sovrummet behöver passa till detta. Vi kommer även ha akustikpanel på en vägg i samma sovrum i färgen valnöt och även möbler med en del möbler i valnöt överlag i lägenheten. Jag kan ibland tycka att köksluckorna går lite mot lila eller att dom upplevs som för mörka vilket jag gärna vill undvika. Bifogar bilder på lägenheten innan vi började renovera den. Tanken är att vi ska ha ett golv från pergo som heter lillehammer select beige oak i alla rum förutom hall där vi ska ha ett klinker från dekora som heter rockford beige rect. Lägenheten är en hörn lägenhet och solen går upp på sidan där sovrummen är och ner på sidan där vardagsrum och kök är.

31/05/2023 22:48:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

S4005-Y50R kan ibland dra lite mot grålila, speciellt när man ser den mot varmare vita som S0502-Y, beige, gult och grönt. 

Jag hjälper dig gärna men om du har en planlösning att ladda upp så vore det toppen?

Återkom med denna samt vilken färgkod du har på fönster och övriga snickerier så fortsätter vi sedan 😊

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Precis och vill försöka undvika att den drar mot grått/lila så gott de går…. Här kommer en planritning hoppas de än räcker. Vore jätte bra om vi kan få svar från dig senast under tisdagen då målarna börjar måla på onsdag. Gällande snickerierna kan vi välja färg på dessa med då allt ska målas så kom gärna med tips gällande de som passar till kulörerna du tipsar om för vägg och tak. Det enda är väl dörrarna som kommer ha de jag skrev ovan ett alternativ skulle va att lacka om dom också om det verkligen inte blir bra. Det är inte jätte viktigt att kulörerna passar garderoberna de viktiga är köket och att den färgen blir bra till väggfärgen. Och sen önskar vi gärna en mörkare kulör till sovrummen och en ljusare typ beige i hall kök och vardagsrum.

04/06/2023 22:35:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Tack. Måla då allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och övriga vita detaljer  LADY 9918 Klassisk Vit. Kika sedan på  LADY 0552 Tudor,  LADY 10579 Complexion eller  LADY 1376 Froströk till kök/v-rum/hall. Välj samma kulör till alla dessa ytor.

sovrum kan vara i  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 20119 Transparent Pink,  LADY 5452 Nordic Breeze eller  LADY 4017 Pilasterblå

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika ställen.

För matta och vackra väggar målar du  LADY Pure Color,  LADY Balance eller LADY Wonderwall. Snickerier målas med  LADY Supreme Finish som finns i fyra olika glansgrader. Taken målas  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Okej tack så mycket då får jag kika på dessa. Gillade ingen av sovrumsfärgerna så mycket. Hade tänkt mig en med mellanstark beige och inte något som går mot rosa. Det är inte möjligt att ha jotun sand i hall vardagsrum och kök och marrakesh i sovrummen?

06/06/2023 13:07:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Du behöver ha kulörer som har en rödare underton, om de ska vara neutrala, för att harmonisera med dina köksluckor.  LADY 1623 Marrakesh och  LADY 1140 Sand har en gulare underton och kommer att få luckorna att dra mot grårosa. Provmåla gärna och återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer så fortsätter vi sedan med övriga rum 😊


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top