Färgsättning

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

- Barnrum

Vi ska måla om hemma. Vår initiala plan är att vi vill ha ett rofyllt, elegant och ”vågat” hem! Vi vill ha färger som passar ihop så att det ser ut som en röd tråd genom lägenheten. Det är sydväst läge på balkongen. Vår initiala tanke har varit grönt i sovrummet, eller sand/brun/rosa/terrakotta (eventuellt att taket är i ljusare variant av färgen). Matrummet (och hallen) i någon beige/greige/natursten/stengods. Tv-rummet i terrakotta (eller grönt - kanske antique green?). I tv-rummet kommer vi ha en mörkblå sammetssoffa. Extrarummet i snäppet mörkare variant än den i matrummet (typ mohair eller Marrakesh) Sen är vi även osäkra på vad man matchar för färg på tak, lister, strukturer och platsbyggd bokhylla med.. och ska man måla om köksluckorna och inbyggda garderoberna i hallen kanske..? (Beroende på val av färg antar jag) Vi tar tacksamt emot tips på era färger som ni tror passar bra!! (Bilderna är visningsbilder från förra ägaren och är inte möbler/inredning som vi kommer ha)

01/06/2023 18:48:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men för att du ska få så bra hjälp som möjligt så behöver jag lite mer information. Vad har du för färgkod på dina köksluckor och på dina fönster, dörrar och övriga snickerier?

Det påverkar vad som blir snyggt och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita S0502-Y och S0500-N och jämföra med respektive yta.

Återkom med dessa detaljer så fortsätter vi sedan 😊

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Vi jämförde med provark! Se bilder! 😊 Verkar vara S0500-N på lister, fönster och snickerier och sen någon mer grå nyans av det på köksluckor och inbyggda garderober/vitrinskåp i hallen. // L

05/06/2023 12:34:21

Svar:

Hej igen, Just nu är vi väldigt inne på blushing peach i tv-rummet/arbetshörna och macchiato i extrarummet/barnrummet. Vi har svårare att hitta en greige till matrummet/hallen. Just nu har vi testmålat med gentle whisper & sheer grey vilka vi tycker är fina. Eventuellt att de kanske är lite mörka men kan bli effektfullt. Har ni något tips på greige som matchar blushing peach och macchiato. Vi skulle även vilja ha tips på färg till sovrummet som matchar övriga färger. Vi har tidigare varit inne på grönt men vi tycker inte att de vi provmålat med blev så bra i sovrummet. Vi skulle vilja ha en varm ton som inte blir gul. Den vi gillat mest är lagerträd, men vi börjar nästan bli inne på att någon brun/rosa som Savanna sunset eller någon blå såsom dusky blue/alladin är bättre för sovrummet… Laddar upp lite bilder från provmålning!

06/06/2023 18:34:43

Svar:

Se bilder från provmålning

06/06/2023 18:45:30

Svar:

PS. Även ljus granit var fin i extrarummet (vilket det ut att matcha bra med blushing peach i tv-rummet). Så ev. ljus granit eller macchiato i extrarummet. Blushing peach i tv-rummet. Sen någon greige som matchar med dessa i matrummet/hallen, och sen då någon blå såsom alladin/dusky blue i sovrummet, eller att man tar Savanna sunset på väggar i sovrummet och sense i taket i sovrummet. Vad tror ni passar bäst? Och några tips på färger?

06/06/2023 21:12:56

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Jag upplever dina köksluckor och vita detaljer som något gulare än S0500-N. Det kanske kan vara S0502-Y. Ser att du jämför med S0502-Y50R. 

När man ska färgsätta en hel bostad så är det bäst att börja med kök/v-rum. Därefter brukar det vara lätt att hitta fina kulörer till övriga rum. Det blir lätt övermäktigt annars 😅 

Vad tänker du för färg i köket ? Mörk, ljus, rosa, beige, grön, gul…?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Här kommer jämförelse mot S0502-Y! Tycker nog spontant att köksluckorna inte känns som att de går mot gul.. men kanske är jag som är ovan att jämföra färg 😊 Resterande vita detaljer i lägenheten såsom lister, stuckaturer, & det öppna skåpet kommer att målas om. Tanken är mot någon vit vit eller mer N (tycker inte om gult). Färg på väggarna i matrummet tänker vi beige såsom tudor, gentle whisper, eller sheer grey! Och väggarna i tv-rummet tänkte vi blushing peach.

07/06/2023 16:33:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Tack. Det verkar som om de ligger närmare det vitare vita, utifrån bilderna.

Kika på  LADY 12182 Gentle Whisper,  LADY 10341 Kalk eller  LADY 10579 Complexion till kök/matrum  LADY 20047 Blushing Peach,  LADY 2040 Ljus Granit eller  LADY 12120 Desert Pink till Tv-rum. 

Måla allt som ska vara vitt tak, fönster, dörrar och övriga snickerier i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika ställen i rummen. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer så fortsätter vi sedan med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du  LADY Pure Color,  LADY Balance eller  LADY Wonderwall.

trädetaljer, fönster, dörrar och övriga snickerier målar du med  LADY Supreme Finish som finns i fyra olika glansgrader.

Taken målas med  LADY Interior Finish om det är trätak och  LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top