Färgsättning sovrum med snedtak

Kategorier:

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster : Jotun Chi

Hej, Jag skulle vilja få hjälp med färgsättning av vårt nya sovrum. Sovrummet är ungefär 15kvm med snedtak och en takhöjd på ungefär 3m där det är som högst. Rummet har en fransk balkong åt väst och fönster åt nordväst. Foder är tänkta att målas i Chi som vi har på snickerier i andra rum men vi är också öppna för andra förslag. Helst skulle vi vilja måla snedtaket i en annan färg än vit. I vårt nuvarande sovrum har vi Darek Teal på både väggar och tak och älskar det. Vi har kikat på Balans, men också någon blå färg (Coastal Blue? Oslo?). Vi vill att rummet ska kännas mysigt och ombonat. Tack på förhand!

2023-09-13 22:27:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 2224 Indi Pink,  LADY 5180 Oslo,  LADY 5454 Dark Teal eller  LADY 5455 Industrial Blue.

Läckert att måla in både väggar och tak i samma kulör, alternativt i en nästan vit tex  LADY 8394 Vit Poesi om ni väljer någon av de mörka blågröna eller  LADY 20119 Transparent Pink om ni väljer den rosa.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top