Vardagsrum

Kategorier:

- Vardagsrum

- Hall

Hejsan! Jag har kontaktat dig två ggr tidigare och gått bra råd när vi målade om huset. Har länge velat måla om innepanelen i huset, men velat och funderar på färg då vi har olika vita på panel, dörrar, lister, väggar. Känns som en djungel. Har skickat in bilder till dig tidigare. Vill verkligen måla om tycker det blir så kallt med vitt. Men finns det möjlighet att kunna prata kulöråd via telefon, känns smidigare än att skicka mejla och vänta flera dagar på svar…

14/09/2023 09:01:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Denna gratistjänst kan tyvärr bara erbjuda onlinerådgivning här på denna sida.

Ladda gärna upp en planlösning och berätta vilka rum som ska färgsättas så hjälper jag dig gärna. 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jag förstår. Nu har jag bara äldre bilder men väggarna ser detsamma ut. Så småningom hade jag velat byta kök kanske till ngt som bilden nedan (det gröna) jag vill ungefär skapa samma känsla som den bilden mer det ljusgröna köket och dem målade beige/grå målade väggarna. Lite mer mysigt, varmare känsla men ändå fräsxht! Tänker lite ”Ernst” stil :) sista bilden är känslan i färgerna jag hade velat ha. Vill inte ändra för drastiskt just nu. Köksbyte kommer men inte just nu på en gång. Vill gärna måla väggarna

20/09/2023 14:28:20

Svar:

Hade Washed linen eller delikat kunnat passa? Som halvor bakke använt på bilderna nedan i stugfixarna. Han målar ju mkt inomhus panel oxh alla färger är ju sååå fina han målar. Vill ha lungt, behagligt, mysigt! Mkt bilder och frågor men vill verkligen måla om men är en djungel med alla färger och nyanser. Har ljusinsläpp från flera håll oxksp

20/09/2023 23:23:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar och snickerier och köksluckor, om inte ALLA dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta samt en planlösning, så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Dörrar oxh lister går lite mer mot s 0502Y Tak mer mot s 0500-n och tycker även runt fönster s 0500n… Om det blir fint så kan jag ju tänka mig att måla listerna samma som vi väljer på väggarna. Köksluckorna är super gamla oxh fula Dka byta kök senare men nu är dem mer åt kalla hållet. En vit med brytning. Som du ser pö ena bilen mot blåa plåtskåpet har vi en vit laserad balk i taket mot en liten hall, den kan jag ju absolut tänka mig att måla samma som vägg. Är det fint att ha samma kulör vardagsrum och kök (se bild på murstocken vart banan tavlan hänger) där till vänster är ju köket… så murstocken avskiljer ju rummen men sen är det öppet.

21/09/2023 11:23:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på kulörerna  LADY 12075 Soothing Beige,  LADY 10678 Space och  LADY 1931 Kokos till väggarna. Balkarna hade jag målat i samma kulör som väggarna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Dessa kulörer är fina att kombinera i olika rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Vad tror du om att måla panelen med färgen delikat som Halvor Bakke valt i stugan (jag bifogat på bilderna) för att få en mer mysig känsla och kontrast mot soffan, så allt inte ser så beiget ut?

25/09/2023 12:18:06

Svar:

Hade du valt samma nyans på väggen i vardagsrum, samt även på väggen som bryter mot vardagsrum, där jag har blåa plåtkåpet? sen en ton i ton till köket?

25/09/2023 12:22:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Delikat är alldeles för röd i undertonen mot era varmare vita snickerier. Provmåla gärna de kulörer jag tipsade om.

 Väggen där det blå skåpet står är väl i ett annat rum? Hall?

Vad gäller balkarna så har jag svårt att avgöra om de är en del av väggen eller en del av en dörrpost?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Väggarna vart det blåa skåpet är, det är som i en andra hall, allt är ju ganska öppet hos oss. Balkarna är ditsatta när vi öppnade upp huset. Tror du delikat blir som lila hos oss? Tycker känslan när man ser bilderna ovanför med delikat målat är fint förnatt den är lite grå/beige. Är rädd för att färgerna du tipsade om blir för beiga, att allt blir som bara beige, utan ngn kontrast... men får provmåla...

26/09/2023 14:35:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Den inre hallen kan målas i samma kulör som v-rum får. 

Känns det som om balkarna är en del av väggen? I så fall måla dem i samma kulör som väggarna. 

Känns det som om balkarna är en del av dörrposter, alltså som snickerier, så måla dem i samma vita ton som era snickerier.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Om jag väljer soothing beige i vardagsrum och hall, vad hade du valt för färg till köket? (kök vänster om banan tavlan på bild och höger vardagsrum) bakom är hallen med blåa skåpet. Delikat, kan den slå i rosa/lila? Tyckte den var så fin när den var både grå och beige. Ska absolut testa soothing beige, men den känbdes så beige. är rädd för att få ett vardagsrum där allt flyter ihop som beige, iställeyt för kontraster. ursäkta för mkt frågor. Men har målat köket en gång grå, och fick måla om det flera gånger då det slog helt fel...så man vill helst ha rätt på en gång ;)

27/09/2023 13:22:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Vad har dina köksluckor för färgkod, om dessa ej ska målas om?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Luckorna är visst målade (av förra ägaren) till en bruten vit, kan det vara 1500 neutral. Ser ljuuuuusgrå/vita ut. Är det mkt jobb att måla luckor, blir resultatet fint? rollar man så det blir jämt? Kan tänka mig att måla dem i ngn fin färg som passar till väggar i vardagsrym, ex som den bilden jag sickade tidigare med beige väggpanel och ljusljusgrönt kök... uppskattar om du hade kunnat svara på frågan om den soothing beige, om den ändå blir lite beige/grå som jag hade önksat av delikat!

28/09/2023 12:37:21

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 12075 Soothing Beige har en varmare lite gulare ton än Delikat. Därför blir den bättre om men har varmare vita detaljer. Delikat kan dra mot rosa ihop med varmare vita detaljer.

Om dina köksluckor ser ljust gråvita ut så kan det vara  LADY 1024 Tidlös. Om de är målade i S1500-N så brukar de upplevas lite gråblå. Jämför med färgprover på Tidlös och Morgondis och se vilken som kommer närmast dina luckor. Kulören på dessa påverkar vad som blir snyggt på väggarna.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Kan säga utan att testa att dem går ut grå/blåa :/ om du skulle tipsa om ngn färg till väggarna då oxh tänker att vardagsrum blir Soothing beige? Även förslag om väggarna i vardagsrum blir soothing beige oxh jag skulle sprutmåla köksluckorn till ngn fin grön (som skulle passa Sothing beige till vardagsrum? Och över då vilken färg på väggen i köket om skåpluckorna blir ngn fin grön?

29/09/2023 10:43:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Lite osäker på ditt senaste svar.

Kika på  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 8575 Natural Green till luckorna och  LADY 10678 Space,  LADY 1931 Kokos eller  LADY 1875 Sans till väggarna i köket.

Provmåla igen:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Ska provmåla… :) sista funderingen nu :) men om jag väljer att måla hallen, köket och vardagsrum i soothing beige (eftersom det är så öppet mellan rummen) hade denna färgkod S 3005 G 50 Y kunna målas på köket? Passar den kombinationen ihop menar jag. Det är kvänums mistral som är såå fin! Eller hade du hellre målat fm av de gröna du rekommendera?

03/10/2023 09:12:21
Go to top