Val av färgkod väggar kök, vardagsrum och hall

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Se min fråga och fönstren är 0502 och ska inte målas.

Vilken (lr vilka alternativa) färgkod/er skulle du välja på alla väggar i ett parallellkök med färgkod S2005-Y29R Sandgrå & vinylgolv Kährs SAREK Luxury Tiles? Köket är ~B250xL600 cm. Står man i hallöppningen till köket så är det kök direkt på var sida a 320 cm och ett stort fönster med mkt ljusinsläpp rakt fram och där framför ska matgruppen stå med 4 svarta konstläder stolar med metallben. Nytt matbord ska köpas. Kyl och frys är vita och står direkt till höger från hallöppning, därefter ett högskåp med svart integrerad ugn och mikro följt av en ljusare bänkskiva typ som köket ovan 2 60s underskåp, därefter är det dörröppning mot vardagsrummet (som vi också ska måla om nu). På motstående sida är från hallöppningen en integrerad diskmaskin, stor underlimmad rostfri diskho, stor svart blandare, svart infälld spishäll och vit centralfläkt i/under ett väggskåp. Här är det en 320s mellangråmelerad/typ marmor med vita inslag laminat bänkskiva. Vill gärna ha tips på färgkod vardagsrum och hall också tack! Kanske lika som i köket lr iallafall så man får en passande helhet. Alla dörrar är gabon (heter det så😉?) och den från hall till vardagsrum är glas/gabondörr. Hela lgh på 69 kvm ska renoveras pga vattenskada. Rekommenderar du S0005 lr 0502 i tak lister foder? Kanske tak 0005 och övrigt 0502 eftersom fönstren är så och inte målas om. Tack på förhand! /Katharina

2023-09-14 13:05:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Det finaste är om allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och övriga vita detaljer eller vita väggar, målas i samma vita kulör. Om man blandar olika vita toner så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita detaljer lite gulare än de egentligen är när man ser dem ihop med kritvita detaljer som då kan få ett blå-stick. Så, om du har fönstser i 0502-Y (utan S) så måla allt som är vitt tak, dörrar, lister och övriga vita detaljer i  LADY 1001 Eggvit.

Kika på  LADY 1931 Kokos,  LADY 1875 Sans eller  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus till väggarna i köket.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top