Färg till väggar i kök

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : S 0500-N

Angränsande rum : S 0500-N

Hej! Vi renoverar köket och köksluckorna kommer gå i tonen S3005-Y50R. Bänkskivan blir mellangrå med ett marmormönster. Golvet ljusare ekfärgat. Väggen bakom köket önskar jag måla i en lite mörkare ton än bara vitt. Kanske inte så mörkt som ton i ton med köket. Men ton i ton några snäpp ljusare om du förstår. Vi kommer med belysning etc få köket att dra lite mer åt det gråa än åt det beige. Väggar i anslutande rum samt lister är målade i S 0500-N.

14/09/2023 18:09:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kika på  LADY 10579 Complexion,  LADY 10341 Kalk eller  LADY 0552 Tudor. Måla allt som ska vara vitt tak, fönster, dörrar och övriga vita snickerier i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jag har provmålat med Kalk och Sheer grey nu. Väldigt klurigt och svårt med tonen om det ska få mer åt beige än åt grått. Vill inte ha en mörkare nyans. Funderar på om tudor kan vara något? Upplevs den lite mindre beige och mer grå tro?

20/09/2023 18:38:56

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om dina köksluckor är i S3005-Y50R så har de en rödare underton. När man färgsätter med grå och beige kulörer så blir det mest harmoniskt om man har ungefär samma gulhet/rödhet i alla toner. Om man tex har en grå ton i ett rum och ser denna ihop med en beige kulör i angränsande rum så kan det grå tonen upplevas kallare än den egentligen är och den beige tonen blir gulare än den egentligen är vilket ofta upplevs "lite fel".  LADY 0552 Tudor är den ljusaste av de jag tipsade om. Hur upplevde du de övriga jag tipsade om mot luckorna?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top