Råd kring färgval i kök

Kategorier:

- Kök

Hej! Vi ska renovera vårt kök i sommarstugan. Vi kommer ha skåpluckor från Ikea Havstorp Beige. Enligt Ikea är färgkod S 3005-Y20R. Vi kommer h ös en bänkskiva i massiv valnöt. Vi vill dels ha ett tips för en snygg färg för de släta ytorna kring fönstret och dels en färg för panelen på motsatt sida av rummet. Träpanelen får gärna vara lite mörkare för att skapa kontrast. Vi önskar även tips på kulör för golvet. Det är ett plankgolv. Vi kan tyvärr inte säga vilken färgkod det är på övriga väggar i närliggande rum och lister men allt ska målas om ändå. Övriga lister i sommarstugan är målade i S 0500-N.

16/09/2023 10:04:22

Kommentar

Glömde skriva att på väggen där träpanelen sitter så kommer det bli ett städskåp samt 1.20 cm höga golvskåp så mindre av väggen kommer synas.

16/09/2023 10:16:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1275 Mild eller  LADY 1376 Froströk.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

-Hej igen! Om man vill ha en kulör på panelen som bryter mot det beiga, vad skulle rekommenderas då?

03/10/2023 09:34:38
Go to top