Skillnad jotun tidlös och frostig

Kategorier:

- Hus

Hej. Vi ska ev. sätta panel på huset och måla och har fastnat för tidlös ncs 1002-y efter provmålning men såg nu även kulören frostig. De känns väldigt lika. Vad skiljer dem åt och vad har frostig för NCS? Räcker det att måla en slutstrykning på mellanstruken panel som är industrimålad med Tikkurila Coatings enligt CMP certifiering? Virket oljas med en grundolja. Virket målas med en grundfärg. Slutligen målas virket med en täckande träskyddsfärg (Toppfärg).

18/09/2023 19:20:00

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en bild på ditt hus så vore det toppen? Återkom med detta samt vilka färgkoder du har på fönster och dörrar så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej. Huset är puts nu och panel ska isåfall sättas så tänker att bild inte spelar så stor roll då. Huset är ett tvåvåningshus från 1947. Vi ska ha smala fönsterfoder i samma kulör som fasad och fönstrena är 0502y. Dörren ska vi ändå sen byta ev. Någon grön kulör som passar till fasaden. Vi har nu provmålat tidlös och frostig och det skiljer inte mycket, möjligen att frostig ger ett lite varmare intryck. Har även provat pärlgrå men den går lite mycket åt beige. Tack.

19/09/2023 16:49:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack.  JOTUN 1274 Frostig och  JOTUN 1024 Tidlös är ganska lika men Frostig är snäppet mörkare och något rödare i undertonen än Tidlös men du behöver provmåla för att se hur det blir på ditt hus.

Kika på JOTUN 8413 Herrgårdsgrön eller JOTUN 8426 Dewy Green till dörren. Provmåla även dessa.

Provmåla på stora skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity eller den mattare  DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Vi lämnar tyvärr inte ut våra färgkoder men alla våra kulörer går att få hos våra återförsäljare. 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

För bästa svar på dina tekniska frågor rekommenderar jag att du hör med vår tekniska support. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack

20/09/2023 17:55:31

Svar från kulörrådgivaren:

Bara roligt om jag kan hjälpa dig:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top