Färgsättning hus

Kategorier:

- Hus

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Heej! Vi håller på att bygga ett nytt hus och har testat ett flertal färgsättningar på det blivande huset men inte riktigt landat till 100%. Är ett 1,5 plan hus i trä med nationalromantiska fönster och takkupor. Både liggande och stående panel med pelare och bredare fönsterfoder. Vänligen så bifogad ritning. Vi har testat guldockra fönster med faluröd eller grön kulör till, gröna fönster med en ljus gröngrå fasadfärg och är nu inne på röda fönster (RAl 3009) med en cremefärgad fasad (antikvit jotun) och gröna eller umbra foder till. Velar mellan att köra klassiskt vita fönster med en kulör till eller våga köra röda fönster, svarta eller annan kulör. Har ni något tips på en färgsättning som passar arkitekturen? Där både fönster, fasad och foderfärg samspelar :)

20/09/2023 11:28:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Vilket fint hus:) Eftersom man ser ganska mycket av taket så skulle jag gärna vilja veta vad det är för färg på taket? Återkom med detta så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack , Det är terracotta röd som vi tänkt oss iaf. Vänligen se bifogad bild, Mvh Charlotte

21/09/2023 14:42:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Om ni väljer röda fönster och dörrar i RAL3009 så kika på  JOTUN 0343 Antikkvit till fasaden och JOTUN 1283 Ljus Grå Umbra till vinskivor, knutbrädor, foder och övriga detaljer. Provmåla på skivor som ni kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity eller den mattare  DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Jag tycker även att det kan passa med gula eller gröna fönster och dörrar men då hade jag valt en något mindre röd underton i fasadkulören. Vilken gul eller grön kan ni välja mellan?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen Annika, Det är jotun antikvita som jag skrev i första inlägget vi redan provmålat och den kulören vi har bygglov på. Den kulören är på bilden jag skickade med, var lite rädd att den upplevdes som för vit. Vi kan välja och braka mellan alla kulörer men vi kanske kör på det vi redan bestämt då. Tack ändå ! Mvh Charlotte

29/09/2023 06:17:31

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ok, tack. Vissa beskriver Bomull eller Eggvit som antikvit;)

 JOTUN 0343 Antikkvit är en nästan vit ton. Ni behöver som sagt provmåla på en stor yta tex en stor skiva som ni kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top