Jag vill ha hjälp att välja färg på ytterdörr.

Kategorier:

- Hus

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Hej Jag har ett hus i klassiskt vit och skulle vilja måla min ytterdörr i en ljus till mellangrå nyans. Den får gärna dra åt grön men inte blå. Till detta skulle jag vilja ha en lite ljusare grå nyans att måla entré möbler i. Inomhus har jag snickerier i bomull (dörrar och lister) och vill att dörren på insidan även passar till bomull.

23/09/2023 09:19:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kika på JOTUN 8025 Skodde eller  JOTUN 0394 Varmgrå till dörren. 

Provmåla på skivor mot dörren och betrakta på lite avstånd.

Måla sedan dörren med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för svar! Interessant att höra. Själv hade jag kollat på ljus antikgrå eller antikgrå. Behöver jag grunda dörren tro eller fäster Demi dekk utan ngn häftgrund? Funderar även på om jag ska måla min trapp inne samt väggen i hallen. Trappen är idag klassisk vit med grå trappsteg och väggarna har vit tapet. Som sagt är lister och innerdörrar bomull, men alla målade väggar i huset är klassisk vit. I de flesta ljus funkar det bra. Min tanke är att måla väggarna i en vit/grå nyans trappräcket i klassisk vit eller annan vit samt grå trappsteg. Det känns svårt att få allt att hålla ihop. Ska prova färgerna du föreslog på dörren, men skulle vara tacksam att samtidigt kunna få input på grå färg till vägg med en aningen mörkare trappsteg. Och så frågan vilken vit som blir bra till trappräcket?

26/09/2023 21:11:40

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 JOTUN 1391 Ljus Antikgrå och  JOTUN 1973 Antikgrå blir bättre till varmare vita husfasader. För bästa råd om hur du grundar bäst måste jag hänvisa dig till vår tekniska support. Du når dem på Jotun.com. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.

Jag hjälper dig gärna även med insidan men här behöver jag lite mer information.

Vad har du för färgkod på dina köksluckor? Kan du tänka dig att måla om de ytor som är i  LADY 9918 Klassisk Vit?

Återkom med detta samt en planlösning så fortsätter vi sedan:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top