Sockel, foder, dörr och trappa

Kategorier:

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : ncs 0500-n

Angränsande rum : Hall och vardagsrum = froströk, Sovrum = dunkelgrå, Kök = s 0500-n (ska målas om till froströk) senare

Hej, vi har Froströk som bas på entrévåningen och funderar på att måla sockel, foder och dörrblad i samma kulör eller en närliggande kulör. Idag är de målade i ncs s 0500-n, taket likaså. Trappan ska också målas om i en passande kulör. Hallgolvet är värmebehandlad ekparkett och golvet i vardagsrummet är original gulnad fiskbensparkett. Jag skulle vilja få hjälp med att hitta en eller fler passande kulör till sockel/foder/dörr. Dörrarna (3 st) är placerade i hallen men sockeln är genomgående så kulören ska passa till båda golven. Trappan i hallen ska också målas om och jag önskar få förslag på passande kulör som samverkar med froströk, 0500-n och ny kulör på sockel/foder/dörr.

16/11/2023 20:57:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Kika på  LADY 0486 Silke eller  LADY 1376 Froströk till alla snickerier. Trappan hade jag målat i en mörkare ton som tex  LADY 10429 Diskret,  LADY 10249 Sober eller  LADY 2732 Djup Mocca.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Stegen som du kliver på i trappan målas med Trestjerner Golvfärg https://trestjerner.se/produkter

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej o tack för snabbt svar och fina kulörförslag! Jag är lite nyfiken hur du har resonerat gällande Silke eftersom den ligger så nära Froströk - gör den någon större skillnad jämfört om man målar in sockel/foder/dörr i Froströk? Bör jag även måla in fönsterfoder i samma kulör som sockel även om karm och fönster är s 0500-n? Eller ska jag helt låta detta vara en enhet för sig själv?

17/11/2023 12:55:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 0486 Silke är aningens ljusare än  LADY 1376 Froströk och de brukar vara fina tillsammans. Jag tycker dock i ert hus att det kan passa att måla in alla snickerier i samma kulör som väggarna, i resp rum. Tex Froströk på alla snickerier i de rum som är målade med Froströk på väggarna och  LADY 4638 Dunkelgrå på snickerier i det rum som är målat i Dunkelgrå osv. Fönsterbågar kan vara lite knepiga att måla. Därför hade jag låtit själva fönstret vara i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på något stället.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top