Kulör i kök

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Dom ser nästan kritvita ut

Angränsande rum : Vet ej

Hej! Mina köksluckor är i S 1002-Y enligt köksleverantören (HTH). Dock tycker jag att färgen är lite ljusare än er variant Tidlös som har samma kod. Tycker att tidlös uppfattas mörkare/gråare än mina luckor. Tycker snarare att färgen Silke har samma färg som mina luckor. Men nu till min fråga - vill måla mina väggar i köket och undrar om sommarsnö passar? Har testat silke men skulle vilja ha en ljusare grenige färg. Rummet är ljust, i söderläge. Tack!

18/11/2023 22:52:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Köksleverantörer använder sig ofta av Standard-ncs när de beskriver sina kulörer. Den verkliga kulören kan därför skilja sig från denna.

Om du lägger ett färgprov från oss i  LADY 0486 Silke dikt mot luckorna, har de då samma kulör som Silke?

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top