Färgsättning på bottenplan

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : NCS S 0500-N

Hej, Vi ska renovera vårat kök och kommer ha luckor i S3502-Y50R, svart bänkskiva och vitvaror. Vi kommer då att måla om hela bottenvåningen och övre hallen som trappen leder upp till. Vi skulle därför vilja få hjälp med att få färgsättningen att hänga ihop. - Kök och matrum som är i norrläge med skog ganska nära har vi tänkt något likande köksluckorna men ljusare. Vilka färger rekommenderar du där? - Vardagsrummet är i söderläge med skjutdörrar mot matrum som vi alltid har öppna. Några rekommendationer? - Vi har funderat på något åt det gråa hållet i hallen. - Inre hall och övre hall (vid trapp). Några rekommendationer? Tack för hjälpen!

18/11/2023 23:45:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

När man ska färgsätta en hel bostad är det ofta bäst att börja med kulörer till kök/v-rum. Därefter blir det ofta lättare att hitta vackra kulörer till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars.

Kika på  LADY 1622 Reflektion eller  LADY 2104 Teblomma till väggarna i kök/matrum.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kulörer mot luckorna, i ert ljus, så fortsätter vi med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för svar! Vi har provmålat Teblomma och tror den kommer bli bra och att den får sträcka sig ända ut till trappan. Vad rekommenderar du för alternativ till vardagsrum och hall? I hallen har vi pratat om något gråare och kanske lite mörkare än teblomma. I vardagsrummet kan vi tänka oss en mörkare färg än teblomma eftersom det är bra ljusinsläpp i söderläge men fortfarande ganska neutral.

29/11/2023 21:57:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ska ni ha kvar den fina tapeten i hallen?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top