Färgval vägg och tak i tvättstuga och anslutande hall

Kategorier:

- Hall

- Övrigt

Lister/dörrar/fönster : Snickerier, fönster och dörrar har standard färgkod: S0502Y

Hej! Vi försöker välja en passande vit väggfärg till vår tvättstuga samt anslutande hall. Vi har tittat på färgerna Froströk och Tidlös. Alla snickerier inklusive fönster och dörrar har standard vit kulör och vi önskar allra helst att inte måla om detta. Vi funderar även på vilken nyans vi bör välja i taket, som inte skär sig med någon av de vita färgerna. Golvet kommer bestå av en mörkgrå heltäckningsmatta.

2024-02-10 11:04:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Vad har du för färgkod i angränsande rum?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

I angränsande rum har vi 1832 Skandinaviskt ljus. Men planerar att framöver även måla om dessa väggar då vi i efterhand upplevde färgen för gul. I ett sovrum har vi 12180 Present och i ett annat sovrum 0394 Varmgrå.

12/02/2024 18:01:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 12123 Contemporary White eller  LADY 1024 Tidlös.  LADY 1376 Froströk fungerar bättre om allt som är vitt är målat i en mer kritvit vit ton.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Väggar och tak i våtutrymmen målas med LADY Aqua som är en del av Jotuns våtrumssystem.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Tack. Vi lutar då mot Tidlös på väggarna. I vilken färgkod bör taket målas, om vi ej önskar måla om snickerierna? Idag är alla tak målade i en tydligt vitare ton, som syns väl framförallt i starkt dagsljus.

13/02/2024 12:25:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita.

Så, om du redan har snickerier i S0502-Y så måla taket i  LADY 1001 Eggvit som är något vitare än denna men ändå en varmare vit ton.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall, LADY Essence eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top