Kulörval till vardagsrum, hall, sovrum och barnrum

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Hall

- Barnrum

Lister/dörrar/fönster : Önskar förslag på passande takfärg också

Kommer göras om helt och hållet och därför finns det inte så mycket andra kulörer att ta hänsyn till. Sovrummen är inte så mycket ljusinsläpp och ligger i norr. Medan vardagsrummet ligger i söder och är med ljusinsläpp.

10/02/2024 17:51:36

Kommentar

Tillägg: nuvarande möbler ska tas bort. Även golv ska läggas nytt i alla rum. Skickar bild. Vi önskar greiga nyanser - gärna med någon lite mörkare nyans i sovrummet. Se bild. Det ska gärna vara snyggt att sätta vitt, en klick orange och svart till kulören i vardagsrummet.

10/02/2024 17:59:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte ALLA dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Vi kommer göra om hela lägenheten och byta/måla om alla lister. Taket ska också målas. Det har inte målats om sedan 70-talet så allt behöver fixas. Därför önskar vi färgrådgivning till allt.

20/02/2024 10:28:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

När man ska färgsätta en hel bostad är det ofta bäst att börja med kulörer till kök/v-rum/hall. Därefter blir det ofta lättare att hitta vackra kulörer till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars.

Vad tänker du för färgskala, vad gillar du för färge, ljusa, mörka, gröna, rosa, gula, blå, neutrala..? Vad kommer du har för färgkod på köksluckorna?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Vi kommer att börja med hall, vardagsrum, sovrum och barnrum där hall, sovrum och vardagsrum är prio. Jag hade velat ha liknande kulörer i hall, vardagsrum och sovrum med en lite mörkare nyans i sovrummet - dock inte jättemörk, men så att det händer något mellan sovrum och vardagsrum. Våra färger i övrigt kommer att gå i brunt, svart och vitt med något inslag av orange som någon detalj i inredningen. Köksluckorna är i trä just nu och köket är tänkt att bytas nästa år.

22/02/2024 14:47:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Vad gillar du för färger, neutrala som gråbeige, gult, grönt, rosa, blått...?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jag har ju skickat med inspirationsbilder här ovan. Det jag är ute efter är beige/greige. Vårt kök kommer förmodligen gå i en ljusare greige med grå luckor senare, vill dock inte att det ska bli en för grå beige och vill inte heller att den ska bli alldeles för varm i färgen. Tycker ocksp det är fult när den beiga drar för mycket åt lila.

25/02/2024 09:54:09
Go to top