Kulör i Lilla Hyttanäs-anda

Kategorier:

- Hall

Lister/dörrar/fönster : 9918 Klassisk vit

Angränsande rum : Ej relevant

Hej! Jag ska måla om hallen i mitt torp, där har jag valt 8281 Pale Linden som bas på väggarna. Snickerierna har 9918 Klassisk vit. Jag önskar förslag på färger som passar till hatthylla, platsbyggd förvaring, trappa, golvfärg (jag ska måla golvet) etc. Jag önskar en känsla som hos Karin och Carl Larssons Lilla Hyttnäs. Jag önskar en harmonisk men ändå färgglad färgsättning i t.ex. orange, gul, röd, grön som passar till Pale Linden. Jag kommer måla om husets alla rum så angränsande rums kulörer är oviktiga i detta skede. Tack på förhand! Med vänliga hälsningar Carolina

11/02/2024 13:01:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna samt färgkod på köksluckor, så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack, jag bifogar här bild på planlösningen och ett foto på hur hallen ser ut nu när väggarna är målade. Angående kulör på köksluckor så är det inte dimensionerande för detta. Alla ytskikt behöver målas om för alla färger i hela huset var i kalla vit, grå, svart nyanser. Jag kommer måla om alla ytor. En extra notering, eftersom det är ett torp är det ganska små och få fönster, så huset är generellt ganska mörkt.

12/02/2024 20:24:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 4894 Ocean Air,  LADY 5503 Natural Blue,  LADY 5351 Havbris,  LADY 10246 Velvet eller  LADY 2040 Ljus Granit till hatthylla, förvaring etc.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall, LADY Essence eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top