Vit färg som matchar washed linen

Kategorier:

- Kök

Jag har köksluckor målade i washed linen och ska nu måla väggar och fönsterfoder i köket i någon vit kulör. Jag har tagit hem några olika prover men har svårt att välja. Köket är ganska litet och ligger i nordväst läge och har två relativt stora fönster. Jag vill att det ska bli så ljust som möjligt i köket men väggfärgen måste ju såklart matcha köksluckorna.

2024-02-11 21:37:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för svar. Jag har tänkt att måla väggar, fönster- och dörrfoder i samma vita kulör. Kaklet är vitt och ligger närmast Jotun lätthet (alltså en lite varmare kulör). Av den anledningen har jag funderat på den kulören men vill att köket ska kännas ljust och fräscht. Vänliga hälsningar Helena

12/02/2024 17:09:05

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 10679 Washed Linen blir ofta bäst ihop med varmare vita som tex  LADY 1001 Eggvit.  LADY 1624 Lätthet kan ibland fungera.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall, LADY Essence eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Stort tack för svar. Det var till stor hjälp.

13/02/2024 18:22:51

Svar från kulörrådgivaren:

Bara roligt om jag kan hjälpa dig:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top