Vilken färg som passar med väggfärgen

Kategorier:

- Kök

Hej! Jag funderar på att måla om våra köksluckor, vi har färgen sommarsnö på väggarna och listerna är i färgen S 0502-Y. Det är öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum och samma väggfärg överallt. Men jag skulle vilja hjälp med vilka färger som passar ihop med väggfärgen. Öppen för både en ljus eller mörk färg.

27/03/2024 16:27:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Är detta samma hus som tidigare? Har du möjlighet att förtydliga vilken vit färgkod ni har på allt som är vitt fönster, dörrar och lister? Det påverkar vad som blir snyggt. 

Återkom med detta samt gärna en planlösning.



Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jaa precis det är samma hus! Vi valde en färg och väljer att måla om köksluckorna istället. Lister, dörr och fönster är i färgen klassiskt vita. Bifogar vår planlösning på nedervåningen

24/04/2024 15:07:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Lite osäker på ditt senast svar. Har dina fönster, dörrar och övriga snickerier S0502-Y eller S0500-N? Du skriver att lister är i S0502-Y i tidigare svar men i ditt senaste svar skriver du att lister, fönster och dörrar är i  LADY 9918 Klassisk Vit (S0500-N). Har du möjlighet att förtydliga.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, jag förstår att du blir förvirrad! Vi funderade mellan dom två och jag hade skrivit upp fel kod. Så listerna är klassisk vit, inte det jag skrev tidigare!

27/04/2024 15:30:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Aha, toppen, tack:))

Kika på LADY 553 Ascott,  LADY 1352 Form,  LADY 7629 Antique Green,  LADY 7613 Northern Mystic,  LADY 4477 Deco Blue eller  LADY 4618 Kvällshimmel till luckorna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top