Färgsättning kök vardagsrum

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Vitt

I övriga huset har vi ljusa färger med tapet i gröna toner i tv-rummet, vårt sovrum är målad i Jotuns färg green leaf. Tvättstugan har pärlspont i grå kulör. Vi bygger nu till vårt hus och ska få nytt kök å vardagsrum. Vi önskar någon grön ton på köket, både köksluckor å pärlspont som vi kommer ha över köksbänk. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket.

31/03/2024 21:19:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika. Lister, fönster är målade i standard vit S0502-Y, Köket är ännu inte målat och där vill vi har hjälp att hitta en grön nyans som passar till en mörkare granit bänkskiva. Ovan köket ska vi ha pärlspontspanel som vi önskar matcha med kökets gröna och i övriga rummet inkl vardagsrummet (se ritning) Alla dörrar kommer vara omålade i massiv furu. Golvet kommer vara ett vitvaxat furugolv och taken kommer vara i slätpanel vit S0502-Y, Vi bor ute på landet och önska behålla den lantliga stilen.

09/04/2024 08:29:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du möjligen en bild på tapeten med grönt i och på bänkskivan i köket, så vore det toppen?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Tyvärr har jag inte fått till någon rättvis bild men detta är tapeten: https://tapetshopen.se/tapeter/lillie-garden-green-829-38/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwoPOwBhAeEiwAJuXRh4d8OPu-zMzCxenofVxP1WqIvWfAIvleQHeXbtAr6ZdZul9v3C4jWBoCoDAQAvD_BwE och detta är bänkskivan: https://stencompagniet.se/produkt/steel-grey-matt-granit/

15/04/2024 15:22:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ok, tack. Bänkskivor utgör ofta en ganska stor yta som du kommer att se ihop med övriga kulörer i rummet. Därför kommer tonen i bänkskivan att påverka hur du upplever övriga kulörer.

Men, kika på  LADY 7613 Northern Mystic eller  LADY 7629 Antique Green till luckorna och  LADY 10678 Space,  LADY 10679 Washed Linen eller  LADY 8470 Smooth White till väggar i kök/v-rum/hall.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack Annika för hjälpen :) //FA

16/04/2024 15:03:01
Go to top